Informatie voor ouders/verzorgers

De zwemdisco is iedere vrijdag van 19:00-21:00 uur*
voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
in zwembad Het Baken
De toegangsprijs is €  4,20
Er is ook een 12-keer-kaart voor €  40,65 (€  3,50 voor de zwempas)

* vakantie en bijzondere dagen uitgezonderd

Agenda

Kinderen die naar de zwemdisco komen moeten in het bezit zijn van:
6 jaar diploma A en B
7 t/m 12 jaar minimaal diploma A!

Je hebt wel zwemdiploma's nodig.
Tijdens de zwemdisco maken de dj's en de kinderen zelf foto's. Van een aantal foto's wordt een filmpje gemaakt dat tijdens de volgende zwemdisco wordt vertoond.
Als uw kind niet op de foto wil/mag, vraag dan of ze het aan de dj's doorgeven. Neem ook even een kijkje op de volgende pagina:

Foto's

Kinderen kunnen bij de dj's een duikbril (twee beschikbaar) of een onderwater-camera lenen.
Zij moeten dan wel een kluissleuteltje inleveren. Worden de spullen weer ingeleverd dan krijgen ze het sleuteltje weer terug. Nieuw: Snorkelmasker!
Vragen en antwoorden Zwemdisco

Vragen en antwoorden

Toezicht en veiligheid is in handen van de toezichthouders van zwembad Het Baken.
Het is verstandig de kinderen een muntje van € 0,50 mee te geven zodat zij hun spullen veilig in een van de kluisjes kunnen opbergen. Dat muntje krijgen ze na afloop weer terug. He kluissleuteltje kan ook gebruikt worden om bij de dj's een onderwatercamera of een duikbril te lenen. Sommige kinderen vinden het lastig het sleuteltje om hun arm of been vast te maken en vragen dan of de dj's het willen bewaren. Zij zullen dan de naam en het nummer van het sleuteltje opschrijven. Maar natuurlijk kennen wij niet alle kinderen die de zwemdisco bezoeken. De dj's zullen wel altijd naar de naam vragen als iemand het sleuteltje komt ophalen, maar zij zijn niet verantwoordelijk als bijvoorbeeld een vriendje/vriendinnetje het sleuteltje komt ophalen. Het gebeurt vaak dat kinderen samen een kluisje nemen.
Tijdens de Thema Zwemdisco's is er gratis limonade. Tijdens de gewone zwemdisco's is er, als het sportcafé geopend is, drinken, ijs en patat te koop. Bij de dj's kunnen de kinderen snoep kopen (€ 0,80 per artikel : zakjes chips, rol mentos, doosje skittels, zakje Tikkels)
Als de veiligheid het toelaat kan tegen het einde besloten worden de beweegbare bodem omhoog te doen, zodat de kinderen in het ondiepere gedeelte van het grote bad nog op een andere manier kunnen spelen. Vaak bestaat dit uit rennen naar het diepe om dan te duiken, kinderen die radslagen en andere trucjes uitvoeren of gewoon even rustig op een plankje liggen. Omdat het gevaarlijk is om in het water te zijn bij de beweegbare bodem moeten de kinderen in dat gedeelte het water uit. Ze mogen ook niet met armen of benen over de rand bengelen. Het risico bestaat dan dat ze klem komem te zitten. Daarom laten we tijdens het omhoogbewegen van de bodem de sirene gaan. Er wordt ook omgeroepen dat de kinderen dan het water uit moeten.
Om de kinderen te stimuleren hun spullen in een kluisje op te bergen (en niet in de kleedkamers te laten hangen) kiezen de dj's in de loop van de avond een kluisnummer uit. Dit nummer wordt omgeroepen komt ook op de iPad te staan waarop enkele mededelingen en de foto's van de vorige week worden vertoond. Degene die het sleutelje van dat kluisje heeft kan bij de dj's een vrijkaartje voor de zwemdisco komen halen en mag dan een keer gratis zwemmen. In principe is het een vrijkaartje per keer.
Het maximum aantal bezoekers is vastgesteld op 225. Gemiddeld komen er ongeveer 60-70 kinderen per keer. Bij Themazwemdisco's kwam het in het verleden wel voor dat de belangstelling erg groot was. Daarom worden voor de themazwemdisco's genummerde kaartjes verkocht. We gaan dan ook echt niet verder dan 225 bezoekers. Is uw kind in het bezit van een vrijkaartje en wil hij/zij een themazwemdisco bezoeken, dan kan het kaartje bij de kassa worden omgewisseld. Thema's worden op de website en in de krant tijdig aangekondigd. Dan wordt ook de datum waarop de voorverkoop van de kaartjes start (meestal twee weken vooraf) bekend gemaakt.