free bootstrap themes
Hal van het zwembad tijdens Halloween

Thema's bij de zwemdisco

Een paar keer per jaar wordt een speciale themazwemdisco georganiseerd. Al jaren is Halloween het spannendste en meest favoriete thema. Maar ook Glitter en Glamour met karaoke en de ZomerZwemDisco met verloting van super Strandballen en de laatste keer ook de aanwezigheid van Supereend doen het goed.

Anders dan de gewone zwemdisco

Veel belangstelling:
Omdat er bij de allereerste themaZwemdisco's (in 2008!) heel veel belangstelling was en het zwembad maar een beperkte capaciteit heeft is besloten een maximaal aantal bezoekers toe te laten. Dat maximum is vastgesteld op 225. Bedenk dat tijdens een gewone zwemdisco er gemiddeld 70 kinderen komen met uitschieters naar rond de 130 bezoekers.

Bekijk de volgende aandachtspunten voor de ThemaZwemdisco's.

  1. Speciale kaartjes - Voor de ThemaZwemdisco's worden speciale kaartjes verkocht. Deze kaartjes zijn voorzien van een nummer zodat we precies kunnen zien hoeveel kaartjes er zijn verkocht. now!
  2. Voorverkooop - Deze speciale kaartjes kunnen in de voorverkoop gekocht worden bij de kassa van het zwembad. Het is niet mogelijk kaartjes te reserveren. Op = Op. Zijn er nog kaartjes beschikbaar dan is ook mogelijk om op de avond zelf nog kaartjes te kopen. Maar het risico bestaat dat alle kaartjes dan al zijn uitverkocht.! De voorverkoop begint meestal twee weken voor de avond het met thema en wordt op de posters, op de website en ook in de kranten aangekondigd.
  3. Vrijkaartjes - Kinderen die een vrijkaartje hebben (omdat hun foto is gekozen tot foto van de week, of omdat ze hun spullen in een kluisje hebben opgeborgen of...) kunnen het vrijkaartje NIET gebruiken voor de toegang tot het zwembad bij een ThemaZwemdisco. Het goede nieuws is dat het vrijkaartje wel bij de kassa omgeruild kan worden voor een toegangskaartje tot de ThemaZwemdisco.
  4. Speciale acties - Bij elk Thema worden speciale acties verzonnen. Zo konden de kinderen bij de HalloweenZwemdisco geschminkt komen, bij de Oranjedisco met een mooi versierd T-shirt aan zwemmen en door het kaartje voorzien van hun naam in te leveren bij de kassa voor de ZomerZwemdisco kans maken op een supergrote strandbal. Deze acties worden ook vooraf aangekondigd. Hou de Poster en de berichten op de website in de gaten om te kijken welke acties er gedurende het komende seizoen te verwachten zijn.
  5. Aankleding - Voorafgaand aan een ThemaZwemdisco merken de kinderen vaak al dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Het zwembad en zeker de kassaruimte wordt vaak vooraf aangekleed. Met dank aan Nico en de andere medewerkers van Het Baken. Ook de DJ-stand wordt tijdens een ThemaZwemdisco aangepast. Vaak zijn ook de DJ's en hun begeleider dan in andere kleding gestoken. 

Voorbeelden:
Nu volgen enkele voorbeelden van ThemaZwemdisco's die in het verleden zijn georganiseerd.

Rook bij de DJ tafel tijdens Halloween

Halloween

Op 27 oktober is het weer zo ver, de jaarlijkse Halloween-uitvoering van de zwemdisco.

Dit is al jaren het populairste thema van de zwemdisco. Bijna ieder jaar zijn alle kaartjes (maximaal 225) vlak voor het begin uitverkocht. En op = op.
Kinderen mogen op deze speciale avond ook geschminkt komen. De jury, bestaande uit de dj's en zwembadpersoneel, bekijkt iedereen bij binnenkomst. In de loop van de avond worden de prijswinnars bekend gemaakt. Zij krijgen dan uit handen van de dj's of van een spannende figuur hun prijs uitgereikt.

Het is beter om geen attributen mee te geven, deze kunnen in het gedrang makkelijk kwijtraken en voor onveilige situaties zorgen. Schminken mag dus wel.

Voor de allerjongsten of voor kinderen die wat angstig zijn voor verklede mensen kan dit wel eens een te heftig thema zijn. Gezien de leeftijdsgroep van 6 tot en met 12 jaar wordt hier een middenweg in gekozen. Het is vooral aan de ouders om in te schatten of het voor hun kind te doen zal zijn.

Aankleding DJ Tafel tijdens thema Oranje

Oranje

Trek je mooiste Oranje-shirtje aan, versier je gezicht en maak dan kans op de titel Koning of Koningin van de zwemdisco. Ook nu weer bepalen de juryleden wie er in aanmerking komen voor deze titels met de bijbehorende kroon en tiara. In de afgelopen jaren was het te moeilijk voor de jury om een defintieve keuze te maken en daarom werd de hulp van onze gasten ingeroepen. Zowel bij de Koning als de Koningin waren er uiteindelijk twee kandidaten. Door aan de kant van hun voorkeur te gaan staan kon er eenvoudig gestemd worden en daarna kon de Koning zijn Kroon en de Koningin haar tiara op het hoofd krijgen. Dat was natuurlijk niet alles. Zij kregen elk ook een tasje met daarin een verrassingspakket. Zo kan er ook wanneer het nog licht is tijdens de zwemdisco een leuke sfeer ontstaan.

Prijzen Karaokewedstrijd thema Glitter & Glamour

Glitter & Glamour

In het seizoen 2016-2017 is voor het eerst het Thema Glitter & Glamour uitgevoerd. Natuurlijk waren DJ's Damian en Yvo voorzien van Glitters in de vorm van Hoedjes, dassen en Giletten, maar ook de discoboot met apparatuur was onder handen genomen. 
Ook was er veel belangstelling van de kinderen voor de karaokewedstrijd waarbij een gouden microfoon gewonnen kon worden. 
Zowel jongens als meisjes lieten van zich horen op de nummers Laat het los uit Frozen en Bagagdrager van Gers Pardoel.

Met zijn allen dansen op de rand van het zwembad

Zomer

In de laatste week voordat de scholen vakantie krijgen organiseren we de laatste zwemdisco. Deze zwemdisco krijgt meestal het thema Zomer of vakantie mee. Er zijn dan spelletjes te doen, er is limonade en na afloop een ijsje voor alle gasten. Daarna krijgen ook de dj's vakantie en is er geen zwemdisco. Na de vakantie gaan de dj's er dan weer volop tegenaan. Of dat dezelfde dj's zijn of andere dat blijft altijd een verrassing.